syi'ir tanpo waton


Syi’ir Tanpo Waton
Al-Magfurlah KH Abdurrahman Wahid (Gus Dur)




Ngawiti insun nglaras syi’iran.....
Kelawan muji mareng pengeran.....
Kang paring rohmat lan kenikmatan.....
Rino wengine tanpo kidungan 2x.......
Duh bolo konco priyo wanito......
Ojo mung ngaji syareat bloko.......
Gur pinter dongeng,nulis lan moco......
Tembe mburine bakal sengsoro 2x.......
Akeh kang afal Qur’an Haditse.......
SENENG NGAFERKE MARANG LIYANE.......
KAFIRE DEWE DAK DIGATEKKE......
Yen iseh kotor ati akale 2x......  
Gampang kabujuk nafsu angkoro......
Ing pepaese gebyare dunyo.....
Iri lan meri sugihe tonggo.....
Mulo atine peteng lan nisto 2x......
Ayo sedulur jok ngelaleake.......
Wajibe ngaji sak pranatane........
Nggo ngandelake iman tauhide......
Baguse sangu mulyo matine 2x.......
Kang aran sholeh bagus atine......
Kerono mapan seri ngelmune........
Laku thoriqot lan maq’rifate.....
Ugo haqiqot manjeng rasane 2x.......
Al qur’an qodim wahyu minulyo..........
Tanpo ditulis biso diwoco..........
Iku wejangan guru waskito...........
Den tanjepake ing jero dodo 2x.........
Kumantil ati lan pikiran ......
Mrasuk ing badan kabeh jerohan........
Mu’jizat rosul dadi pedoman........
Minongko dalan manjinge iman 2x.........
Kelawan allah kang moho suci.......
Kudu rangkulan rino lan wengi..........
Ditirakati diriyadohi........
Dzikir lan suluk jok nganti lali 2x.........
Uripe ayem rumongso aman.......
Dununge roso tondo yen iman.........
Sabar nerimo ngajan pas-pasan........
Kabeh tinakdir saking pengeran 2x..........
Kelawan konco dulur lan tonggo......
Kang podo rukun ojo duskilo........
Iku sunnahe Rosul kang mulyo.........
Nabi Muhammad panutan kito 2x.......
Ayo ngelakoni sekabehane......
Allah kang bakal ngangkat drajate......
Senajan asor toto dhohire.......
Ananging mulyo maqom drajate 2x........


Lamun palastro ing pungkasane........
Ora kesasar roh lan sukmane........
Den gadang Allah swargo manggone......
Utuh mayyite ugo ulese 2x........



“SEMOGA MEMBAWA BERKAH DAN BAROKAH BAGI YANG MEMBACANYA”

Comments

Popular posts from this blog

Inilah 6 Standar Gambar (JISC, NNI, DIN, SNI, ANSI, ISO) dan 10 Peralatan Dasar Gambar Teknik

Mau Membongkar Kepala Silinder Sepeda Motor 4tak? Berikut ini SOP nya

Berikut 5 Pengertian dan Fungsi SIngkat Perkembangan Sistem Pengapian pada Kendaraan Bermotor